lauantai 16. elokuuta 2008

KESKEYTYS!

Ja niin siinä sitten kävi. Estelle joutui keskeyttämään kilpailun. Lopullinen syy tähän kuullaan, kunhan saadaan yhteys laivalle. Epäilen kuitenkin, että syy oli tuuliolosuhteissa.

Estelle on nyt siis lähellä Skotlannin rannikkoa ja sillä on yli 360 merimailia matkaa Den Helderiin. Lisäksi sillä tulee olemaan melkoinen vastatuuli, joten koneellakin perille pääsy tulee ottamaan varmasti yli kolme vuorokautta.  

Ennustekartan mukaan Estellellä tulee olemaan jopa 10m/s vastatuuli seuraavan vuorokauden ajan, joten matkavauhti tulee olemana vain noin 4 - 5 solmua, josko sitäkään. Perillä Den Helderissä pitäisi olla noin 80 tunnin päästä 20. päivän aamuna. Eli tiukoille menee.

Mikäli Estelle myöhästyy pahasti Den Helderin tapahtuman alusta, saattaa se saada todella huonon satamapaikan. Viimeisenä tulleet laitetaan yleensä jonkin muun aluksen ulkokyljelle kiinni ja siten en jäävät hieman piiloojn suurelta yleisöltä. Kampanjoinnin kannalta tämä on huonompi juttu.

Kisan kärkipaikalla jatkaa edelleen Christian Radich, mutta kakkossijalle on noussut B-luokkalainen brittiläinen kahvelikutteri Jolie Brise. Periaatteessa pienempien luokkien nousu sijoituksissa oli odotettavaa, kun tuuliolosuhteet pakottivat kaikki enemmän tai vähemmän luovimaan. 

Siitä huolimatta norjalaisten voittoa tuskin kukaan uhkaa, sillä heidän arvioitu maalintuloaikansa on sunnuntaina 17.8. klo 01oo tietämillä eli noin tunnin päästä tämän tekstin kirjoittamisesta. Christian Radich on pitänyt kunnioitettavaa 5,67 solmun keskinopeutta kisan aikana eli yli tuplasti Estellen keskinopeuden. Jollain sitten on aina kiire...

toni