perjantai 15. elokuuta 2008

Edelleen peränpitäjänä

Harhateillä olleet alukset ovat palautuneet tuloslistalle ja Estelle on taas turvallisesti viimeisellä eli 58. sijalla.

Fleet-kartta kertoo, että suurin osa purjelaivoista on ohittanut ensimmäisen reittipisteen ja ovat nyt matkalla kohti maaliviivaa. Estellen lisäksi vain muutama hitaampi alus on vielä matkalla reittipisteelle.

Estellen keskinopeus tähän mennessä on ollut 2,77  solmua ja sen arvioitu saapumisaika maaliin nykyvauhdilla on 21.8. klo 1132. Den Helderin TSR-karkelot alkavat j0 20.päivä.

Ehkäpä laivalla on sisäistetty tuo reilummin, hitaammin, vähemmän - ajatus hieman tarkemmin kuin olisi tarpeenkaan. Hieman nimittäin ihmetyttää, onko Estelle todellakin NOIN hidas muiden purjelaivojen rinnalla? 

Ajatusleikkinä mietin, että jos Estelle olisikin ominaisuuksiltaan nopeampi laiva, niin kuinka paljon enemmän se ehtisi tehdä hyvää? Tulisiko sen käytyä useammissa satamissa, tavoitettua enemmän ihmisiä ja parannettua maailmaa paremmin jos se kulkisi tuulen mukana nopeammin? Leikki leikkinä, eihän maailman parantuminen voi yhden laivan nopeudesta olla kiinni. 

Tähän päättyy perjantain 15.8. klo 0600 tuloslistaan perustuva raportti vuoden 2008 Tall ships Race - kiertueen toiselta kilpailulegiltä, matkalla Bergenistä Den Helderiin. Jihaa!

toni