lauantai 16. elokuuta 2008

Harharetkillä

Estellen sijoitus ei ole muuttunut, mutta alusten seurantakartta kertoo tilanteesta enemmän. Suurin osa aluksista on ohittanut reittipisteen ja purjehtivat kohti maaliviivaa, mutta Estelle tuntuu ajautuvan yhä enemmän pohjois-luoteeseen. Se on enemmän matkalla kohti Skotlannin pohjoiskärkeä kuin seuraavaa reittipistettä. 

Tuuli ennusteet antoivat tätä hieman odottaakin. Viimeisen vuorokauden vallinnut heikko sivuvastainen tuuli ei ole Estellelle paras mahdollinen tuuli.  Ilman lastia, kovin pienellä syväyksellä seilaavan kolmimastoisen bermudakuunarin tuuleennousukyky on hyvin rajoittunut ja vastainen tuuli on sille kuin McDonalds hipille, sinne päin ei yksinkertaisesti mennä. Tai jos mennäänkin niin vahingossa ja jos joku muu maksaa.

Ja tuuliennuste ei edelleenkään lupaa kovin hyvää. Etelä-kaakon suunnasta, jopa yli 12 metriä sekunnissa. Orkneyn saarille ollaan menossa...

Riippuen siitä, kuinka tärkeänä Den Helderin purjelaivajuhlia laivalla pidetään, niin viimeistään 48  kuluttua Estellen väki joutuu miettimään koneen käynnistämistä ja kisan keskeytystä. 

toni