torstai 16. heinäkuuta 2009

Jukan päivä Degerbyssä

Aamu alkoi hieman hiljaisella herätyksellä, mutta lopulta kaikki pääsi ylös ja nauttimaan aamupuurosta. Saksalainen purjelaiva pääsi lähtemään vierestämme ennen kuin meidän koko miehistö oli vielä edes ylhäällä, mutta saksalaisethan ovatkin supertehokkaita. Viereemme jäi vielä ruotsalainen Jens Kiil, joiden kanssa keskustelu usein kääntyi kilvoitteluksi paremmuudesta mitä erinäisimmissä asioissa!


Tänään kampanjoimme Degerbyssä. Porukka jaettiin kahtia puolet kampanjoimaan ja puolet maalaamaan laivaa, sillä päivästä ei ollut odotettavissa kuitenkaan yhtä vilkasta kuin esimerkiksi Velkua-päivä oli. Kävijöitä silti riitti tasaisena virtana ja välillä ryppäinäkin. Kampanjamainos vietiin vain hiukan ennen kuin laivan laakonki aukesi ja eikä silloinkaan vielä ruotsiksi, joten myös siinä mielessä päivän väkimäärä, lähes kaksi sataa kävijää, oli kohtuullinen. Ainakin allekirjoittanutta päivän aikana hiukan harmitti kun oli unohtanut lähes kaiken toisesta kotimaisesta kielestä, eikä pystynyt kertomaan edes muutamaa sanaa laivasta ja kampanjasta ruotsiksi. Parannusta on toivottavasti luvassa Maarianhaminassa! =) Ihmisillä silti riitti kiinnostusta varsin mukavasti jopa näyttelyteksteihin ja kommunikointi sujui usein hyvin englanniksi tai suomeksikin.

Maalaus- ja kampanjaurakan päätyttyä kuuden jälkeen oli miehistö ansainnut heittäytyä paikalliseen kesätunnelmaan. Paikallisilla irlantilais-festivaaleilla sitä oli tarjolla rutkasti, johon suurin osa miehistöstä jossain vaiheessa päätyi. Tarjolla oli iloisen kesätunnelman lisäksi ruokaa, juomaa, musiikkia ja tanssia, joista viimeisessä muutamat Estelleläiset näyttivät varsin hienosti mallia paikallisille! Itse kävelin takaisin laivaa kohti vielä kun aurinko laski mailleen. Poikkesimme vielä paikallisessa tynnyrin muotoisessa kuppilassa, jonka jälkeen suuntasimme lopulta laivalle. Ainakin minun päivän kruunasi ei sauna vaan yöpalaksi meille tuodut savustetut ahvenet ja niiden painikkeeksi saksalaisen huippukokin taivavasti maustetut salaatit, linssit ja pasta. Niin koko keho hymyili vatsaa myöden painuessamme pehkuihin.