sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Estellen Jokisatama-viikko

28.5. perjantaina pyörähtää käyntiin Turun kaupungin, Turun sataman ja Forum Marinumin organisoima Jokisatama-tapahtumaviikko, johon myös Uusi Tuuli ry osallistuu reilun kaupan purjelaiva s/v Estellellä.

Avajaisperjantaina 28.5. laiva aukeaa yleisölle klo 14. Kannelta löytyy reilu kahvila, jonka tuotteista voivat asiakkaat nauttia odotellessaan purjealus Shtandardin saapumista Turkuun. Laivan III ruumaan on pystytetty valokuvanäyttely "Vaihtoehtoisen todellisuuden tulevaisuus: Rahtipurjelaiva Estelle ja Meksikon alkuperäiskansojen autonomiapyrkimykset".

Lauantaina 29.5. sekä sunnuntaina 30.5. kahvila ja laiva aukeavat yleisölle klo 11. Säiden suosiessa Estelle tarjoaa hulppeat puitteet kesäpäivien viettoon.

Maanantaina 31.5. ja tiistaina 1.6. laivalla järjestetään talkoot, joten kyseisinä päivinä laiva on suljettu suurelta yleisöltä. Mukaan talkoopuuhiin saavat kuitenkin kaikki vapaaehtoiset tulla, kyllä jokaisella jotain hommaa keksitään.

Keskiviikosta 2.6. eteenpäin aina päätöspäivään lauantaihin 5.6. laiva aukeaa klo 12. Näyttely jatkuu III ruumassa ja kahvila tarjoaa vierailijoille tilaisuuden nauttia reiluista tuotteista kohtuuhintaan.

Viikon lopulle on myös suunnitteilla tapahtumaa jos jonkinmoista. Musiikkia, eläviä kuvia on luvassa ja laivalla toimiva Naphouse tarjoaa satamavierailijoille mahdollisuuden rentoutua nähtävyyshuumassa ottamalla nokoset laivan kannelle tuoduissa säkkituoleissa.

Tulkaa kaikki siis tutustumaan laivaamme. Kaipaamme mukaan sekä tekijöitä että kokijoita, joten jos tunnet palavaa halua osallistua tapahtumaviikon järjestämiseen ota yhteyttä osoitteeseen laiva(a)estelle.fi .


Tapahtumarikasta viikkoa toivottaen,

Samu J.L. Kolehmainen
Uusi Tuuli r.y.
Tapahtumakoordinaattori
laiva(a)estelle.fi
p. 040-5969918

http://jokisatama.fi/