perjantai 16. huhtikuuta 2010

Lehdistötiedote: Uusi Tuuli r.y. päättänyt luopua reilun kaupan purjealus s/v Estellestä

Uusi Tuuli r.y.
Lehdistötiedote 16.04.2010
Avoin julkaistavaksi

Uusi Tuuli r.y. päättänyt luopua reilun kaupan purjealus s/v Estellestä

Turkulainen kansalaisjärjestö Uusi Tuuli r.y. on pitkällisen harkinnan jälkeen päättänyt luopua omistamastaan reilun kaupan rahtipurjelaiva Estellestä. Päätös luopumisesta tehtiin kevätkokouksessa 27.3.2010.

s/v Estellellä on takanaan 25-vuotinen historia, jonka aikana vapaaehtoisvoimin ja kierrätysmateriaalein valtamerikelpoiseksi kunnostettua laivaa on kymmenen vuoden ajan liikennöity Itä- ja Pohjanmerellä tiedottaen reilusta kaupasta, ympäristöongelmista sekä Etelän ja Pohjoisen välisistä suhteista. Vuonna 2002 toimitettiin hätäapua sisällissodasta kärsineeseen Angolaan.

Viimeisen kesänsä Uusi Tuuli r.y.:n omistuksessa Estelle viettää Aurajoessa ja laivaa on tarkoitus käyttää tapahtumien järjestämiseen sekä tiedottaen mm. solidaarisesta kahvikaupasta Uuden Tuulen ja zapatistiosuuskunta Yachil Xojobal Chu'lchan välillä. Laivalla tapahtumanjärjestämisestä kiinnostuneita tahoja pyydetään ottamaan yhteyttä Uusi Tuuli r.y.:n tapahtumakoordinaattoriin. Kesäkausi avautuu toukokuun 28. päivä, jolloin Estelle osallistuu Turun kaupungin, Turun Sataman ja Forum Marinumin organisoimaan Jokisatama-viikkoon.

Paraikaa Turun Nummen kirjastossa on käynnissä näyttely "Rahtipurjelaiva Estelle ja Meksikon alkuperäiskansojen autonomiapyrkimykset". Näyttely on avoinna 3.5. asti, jonka jälkeen se siirtyy Estelle-laivalle. Perjantaina 23.4. julkaistaan vuoden 2006 Meksikon Oaxacan osavaltion kansannoususta kertova kirja "Tavallisten ihmisten kapina - Kertomuksia Meksikosta". Julkistamistilaisuus järjestetään Helsingissä Bar Che Eerikinkatu 11:ssä klo 19 alkaen.


Lisätietoja:

Samu J.L. Kolehmainen
Uusi Tuuli r.y.
Tapahtumakoordinaattori
p. 050-5277601

Inka Mäkiö
Uusi Tuuli r.y.
Puheenjohtaja
p. 040-5491552