maanantai 29. maaliskuuta 2010

Päätimme luopua laivasta

Estellellä on takanaan 25-vuotinen historia Uuden Tuulen hallinnassa. Sinä aikana mahdottomasta unelmasta on tehty todellista elämää. Estellen unelmaa on vuosien aikana ollut elämässä tuhansia ihmisiä, ja hankaluuksista huolimatta vapaaehtoistyöllä on kierrätysmateriaalista rakennettu valtamerikelpoinen rahtipurjelaiva ja sitä on liikennöity maailman merillä kampanjoiden paremman tulevaisuuden puolesta ja kuljettaen rahtia jo yli kymmenen vuoden ajan.

Meitä, jotka pystyvät elämään Estellen unelmaa päivästä toiseen on nykyisin kovin vähän ja kauniiden tarinoiden tapaan Estellenkin tarina ansaitsee kauniin lopun. Päätös luopua laivasta ei ole ollut helppo, mutta tänä vuonna olemme vihdoin kypsiä vastaanottamaan ostotarjouksia mahdottomasta unelmastamme. Toivomme löytävämme Estellelle sen arvoisen jatkajan ja keskittyä jatkossa etenemään vieläkin reilummin, hitaammin ja vähemmällä.

Lopullinen päätös Estellen myynnistä tehdään yhdistyksen syyskokouksessa, ja sitä ennen vietetään kesä Aurajoessa järjestäen tapahtumia, tiedottaen oikeudenmukaisemman maailmantalouden edellytyksistä, edistäen solidaarista vaihtoa ja kestävää kaupunkiliikennettä ja keräten talteen arvokasta historiaa yhdestä hulluimmasta hankkeesta, jossa olemme ikinä olleet mukana.