maanantai 14. syyskuuta 2009

Palkintomatkalla Estellellä- fiilistelyä kesän kiertueelta!

Koska kaikkea vanhaa on kiva kaivella...Todistaahan se esimerkiksi, että on ollut kivaa...sen kunniaksi terveisiä kesän aikana Estellellä olleilta unkarilaisilta vapareilta!

Velkualla ollessamme miehistöä täydensi siis unkarilainen nuorten ryhmä. Asialla oli Uusi Tuuli ry:n Unkarilainen kumppanijärjestö Hungarian Fair Trade Association, joka oli järjestänyt kotimaassaan reilu kauppa-aiheisen kirjoituskilpailun. Pääpalkintona oli vierailu Estellellä.

Yksikään nuorista ei ollut koskaan käynyt purjealuksella, saati sitten purjehtimassa. Kaikki oli siis täysin uutta! Orsi, Adrienn, Dorina ja Milan osallistuivat laivan päivittäisiin puuhiin, kokkasivat mm. unkarilaisen aterian, pitivät avoimia ovia ja tekivät reippaita laivan ehostustöitä. Ja toki nauttivat auringosta ja hyvästä seurasta! Estelle ja estelleläiset tekivät lähtemättömän vaikutuksen.

Mukavinta Estellellä oli uusiin ihmisiin tutustuminen. Vaikutuksen teki vapaaehtoistemme omistautuminen hyvän asian puolesta. Perustyöt kuten sörsseleiden valmistus ruumassa ja kompostivessan päivittäinen huolto aiheuttivat onnellisuuskohtauksia Orsissa ja Addrienissa.Aurinkoinen kansi ja ruumassa olevat näyttelyt olivat mieltä ylentäviä Dorinasta.


Milanista laivan hyväksi tehty aherrus palkittiin hyvällä ruualla ja kielitaitokin kohentui samalla.

Kysyttäessä ryhmäläisten mielipidettä toteutuuko unelmamme Meksikoon pääsystä vastaus on kyllä. Pikku ruosteesta huolimatta Estelle ja siellä olevat ihmiset on Cool! Hyvää meininkiä ei voita mikään!

Alla myös muutama suosikkikuva, sillä kesän muistelu ei jätä kylmäksi syksylläkään. Huomatkaa hymyt ihmisten huulilla ja muistelkaa sitä touhua ja väpätystä!

Näiden kuvien ja jaettujen fiilisten myötä ainakin minun puolesta kiitokset kaikille kesän vapareille, muillekin puuhaajille ja ahkeroijille!