sunnuntai 30. marraskuuta 2008
Vipinää blogiin
Eipä hätää, Uuden Tuulen blogi tyydyttää tiedonjanosi tästä lähtien viikottain, ja jopa useita kertoja viikossa. Toimituskunta ja vierailevat sisällöntuottajat tuovat ulottuvillesi niin tekstiä, kuvaa, ääntä kuin videotakin.
Mitä sinä haluaisit lukea tai kokea blogissa? Toimituskunta vastaanottaa juttuvinkkejä ja -ehdotuksia avoimin mielin. Blogivallankumous on alkanut, pidä osoite mielessä.
perjantai 21. marraskuuta 2008
Tervehdys!
Olen opintojeni ansiosta päätynyt pohdiskelemaan yhdistyksen kehittämisen menetelmiä ja tutkiskellut mahdollisuuksia osallistua Uusi Tuuli ry:n kehittämiseen. Olen miettinyt muun muassa sitä, kuinka jäsenten, Teidän kaikkien ääni saataisiin vahvasti ja tasapuolisesti kuuluuviin yhdistyksen toiminnan suuntien ja tavoitteiden kehittämisessä.
Pähkäilyn tuloksena päädyin laatimaan kyselytutkimuksen, jonka tavoitteena on luodata jäsenistön mielipideilmapiiriä ja ajatuksia yhdistyksen tulevaisuuden ja toiminnan suhteen. Vastausten pohjalta on tarkoitus luoda, opinnäytetyönäni, opas tai ohjeistus uusille tuleville vapaaehtoistyöntekijöille tai jollain muotoa hyödyntää saadut vastaukset yhdistyksen hyväksi. Kysely on suunniteltu nimenomaan silmällä pitäen vapaaehtoistyön kehittämistä ja näkymiä.
Vastaaminen tapahtuu anonyymisti ja kestää noin puoli tuntia. Lomakkeella on avoimia sekä monivalintakysymyksiä yhteensä 42, aihealueittain: Taustatietoja, Osallistuminen ja puitteet, Tiedotus, Arvot ja missio.
Opiskelen Humanistisessa Ammattikorkeakoulussa kansalaistoiminnan ja nuorisotyön koulutusohjelmassa yhteisöpedagogiksi. Kyselyn tuloksia käytän anonyymeinä kehityshankkeen ja opinnäytetyöni taustalla.
Linkki kyselyyn:
https://secure.eduix.com/e25/lomakkeet/3894/lomake.html |
Kiitos tuhannesti vaivannäöstäsi!
Pyydän vastausta viimeistään 27.11. mennessä.
Ystävällisin terveisin ja kovasti etukäteen kiitellen!
Heidi Tyni
Lisätietoja:
perjantai 7. marraskuuta 2008
TYY:n Meksiko-viikot 3-7.11
Turun yliopiston ylioppilaskunta järjesti Meksiko-aiheisen teemaviikon, jossa syvennyttiin suomalaisten järjestöjen tekemään Meksiko-yhteistyöhön. Aiheet vaihtelivat aika laajalti, mutta pääpointit pysyivät samana: Meksikossa on erittäin rikas kulttuuriperintö, mutta vapaakauppasopimukset kuten NAFTA, laajalle levinnyt korruptio, köyhdyttäminen ja hallituksen pakkovalta murtavat tätä. Nykyiset ongelmat ovat aiheuttaneet voimakkaan maastamuuttoliikkeen.
Kuitenkin valonpilkahduksia paremmasta tulevaisuudesta nähdään eri alkuperäiskansojen ja muiden sosiaalisten liikkeiden organisoitumisessa ja voimistumisessa. Liikket pyrkivät vahvistamaan paikallista demokratiaa, lisäämään kulttuuristen käytäntöjensä toteutumisen mahdollisuuksia ja edistämään todellista rauhaa. Meksiko-hankkeellamme uskon pystyvämme tukemaan tätä kehitystä.
Ehkä parhaaksi anniksi Meksiko-viikoilta jäi Risto Isomäen esitelmä Meksikon aarteista, jotka voivat osaltaan tuoda ratkaisuja maailmanlaajuisiin terveys-, ruoka- ja energiaongelmiin. Väli-Amerikasta on lähtenyt maailmalle noin puolet tämän hetkisistä viljelykasveista kuten tomaatti, avokado, papaija ja useimmat papulajit. Esimerkiksi ruokakaktusten viljely voisi olla tehokas tapa kasvattaa ruokaa maapallon kuivilla alueilla. Lisäksi hän esitteli kelluvien puutarhojen ällistyttävää tuotantoa sekä niitä ylläpitävää ainutlaatuista termofiilista bakteeria.
No, onneksi me Uuden Tuulen uberfiksut työntekijät tajusimme, että luento tulee olemaan pirun kiinnostava niin nauhoitimme koko Riston esityksen, ladatkaa ja nauttikaa:
Terkuin,
Niko Humalisto ja Sami Lankiniemi