maanantai 2. kesäkuuta 2008

Mietelmiä menneeltä lauantailta

S/V Estelle raportoi Tallinnasta

Matka Helsingin Ruoholahdesta kohti Tallinnaa alkoi eilen puoliltapäivin. Vauhti ei ollut päätä huimaava, mutta ainakin ensikertaa purjehtivalle matka kokonaisuudessaan oli upea kokemus. Täytyy nostaa hattua ja ojentaa suuri kiitos konstille ja muille laivassa toimineille kokeneille estelleläisille, jotka jaksoivat kärsivällisesti vastata joka (erityisesti minun) suunnasta tuleviin kyselyihin siitä, mitä köyttä pitikään vetää, minne se kiinitetään ja miten. Paalusolmu? Eh?

Olin tavallaan hieman pettynyt, ettei laivalla päässytkään vinssaamaan missään vaiheessa. Se kun oli ainut purjehdukseen liittyvä toiminto jonka tiesin entuudestaan. Vinssaamisen sijaan tosin pääsin kokeilemaan ties vaikka minkä nimistä köydenvetoa ja kiipeilyvaljailla roikkumista korkeilla paikoilla ja purjeiden taittelua. Päivän kohokohta tapahtui joskus aamuyöstä kun pääsin ruoriin. Kippari-Marjaana. Lakki ja pätevyyskirja vaan puuttuu.

Olemme siis saapuneet aurinkoisen Tallinnan keskustaan. Viru hotelli ja vanhakaupunki ovat muutaman askeleen päässä, tämän keskeisemmäksi ei sijainti enää muutu. Saapumisemme herätti luonnollisesti roppakaupalla huomiota. Kiinnostunein herra oli 103-vuotias Viron vanhin mies, joka tuli jututtamaan miehistöä heti kun köydet oli saatu kiinni satamaan. Purjehtimaan tulijoille on olemassa alaikäraja, yläikärajasta ei ole koskaan ollut puhetta...

Tämä päivä menee pääasiallisesti laivan kanssa työskentelyyn ja kampanjatapahtumien hiomiseen ja alkuvalmisteluihin. Huomisesta tiistaihin on luvassa kampanjointia Estellen ajaman oikeudenmukaisemman vaihdon puolesta ja Eesti Roheline Liikumisen suunnittelemaa ohjelmaa sekä laivalla että satamassa. Odotamme innolla!

P.S. Kuvia on yritetty saada liitettyä tämän kirjoitelman yhteyteen kahden päivän ajan eikä ole onnistunut. Kaikkia mahdollisia keinoja on yritetty. Lupaamme liittää kuvia tuhansittain jahka löydämme jostain tarpeeksi nopean nettiyhteyden.