perjantai 28. syyskuuta 2007

Hullin fiaskosta Edinburghin lämpöön

Moi hyvät blogia seuraavat Estelle fanittajat!

Vähintään yhdeksän kuukauden pituinen ja lukemattomien ihmisten tekemä työ ei tullut palkituksi Hullin reilun kaupan konferenssin yhteydessä, kun projektikumppanimme sitkeän yhteistyökyvyttömyyden seurauksena ei saatu kunnollista satamapaikkaa, rahoja tai tiedotusapua. ”the man had serious illusions of competency in his work, kuten asian ilmaisimme eteenpäin. No, onneksi Estelleä pystyttiin esittelemään festivaaleilla omassa näyttelyssämme... Briteissä reilu kauppa on menossa (in my humble opinion) huolestuttavaan suuntaan. Esimerkiksi liberaaliksi itsensä esittelevä markkinoija puhui Boost your fair trade business -workshopissa, kuinka niin kauan, kun reilun kaupan tuotteita tehdään paikallisen käsityötaidon mukaisesti, ei myynti kasva... Ratkaisu? Viedään länsimainen design reilun kaupan tuottajille ja kuluttajamme täällä voivat ostaa enemmän ja turvallisemmin – kun ei tarvitse varoa niitä vieraan kulttuurin tuotteita.

Hullista Blythiin, jossa estelleläiset olivat juonineet laivan täyteen brittiläisiä merimiehiä. Joo joo, sekamiehistö ja upee laiva... Laiva voi olla upee, mutta varmaan harmittaa, kun seurana onkin samat äijät mitä lähipubissa! Tuhannen kriisin, väännön ja käännön jälkeen laiva saapui Edinburghiin, jonne yhteistyökumppanimme ja agenttimme Alex meidät junaili. Paikallisen ja koko Skotlannin reilun kaupan kerma vieraili iltajuhlissamme ja ainakin rahti Afrikkaan on järjestettävissä... Todella sydämellisiä tyyppejä verrattuna yleiskäsitykseen skoteista, joilla on lyhyet kädet ja syvät taskut. Seuraavana päivänä palataankin sateiseen arkeen ja huomataan, että suuret puheet 20 000 kävijästä tulevat jäämään reilusti alle tavoitteiden, vaikka työtä on tehty joka suunnalla... Jos ei muuta niin me saadaan ottaa mukaan satamasta metallinen brittiviranomaisten sertifioima (kallis) laakongi... ja tikkarit lapsilta.

Täältä Aalborgiin ja miehistöstä puuttuu kansimiehen paperit omaava ja kokki. Jösses, mitä loputonta säätöä – mistä ihmiset kai pitävät, kun vuodesta toiseen Estellestä kiinnostuvat...

terkkui,

Niko.H.humalistO

Uusia kuvia osoitteessa:


http://www.flickr.com/photos/fairtrade_ship_estelle/