tiistai 3. huhtikuuta 2012

Estelle purjehtii uusiin tuuliin

Rahtipurjelaiva s/v Estellen varustamo Eestaas Oy myy solidaarisuuden lippulaivana tunnetun vapaaehtoistyöllä kunnostetun aluksen. Estelleä isännöinyt ja liikennöinyt yhdistys Uusi Tuuli ry on etsinyt Estellelle hyvää kotia jo pari vuotta, ja nyt uusi suunta on löytynyt. Alunperinkin eurooppalaistuvaksi ja globaalistuvaksi maailmanparannushankkeeksi rakennettu Estelle on ollut Uusi Tuuli ry:n hoivissa jo vuodesta 1985 ja kunnostuksen jälkeen purjehduskiertueita on järjestetty vuodesta 1994. Nyt sen on aika purjehtia eteenpäin. Laivan ostaa ruotsalainen Ship to Gaza Sweden –järjestö.

Uusi Tuuli ry jatkaa myynnin jälkeen tärkeäksi havaitsemallaan linjalla entistäkin reilummin, hitaammin ja vähemmällä. Yhdistyksen aktiivit ovat väsyneitä mutta onnellisia laivan valmistautuessa vihdoinkin kohti uusia seikkailuja. Ehkä laivan mukana edelleen purjehtii joku elinkautista kärsivä Estelleläinenkin. Yhdistys jatkaa yli 20-vuotisen polkupyöräkirpputorinsa kehittämistä aktiivisempaan ja kantaaottavampaan muotoon. Yhdessä tekeminen, talkootyö, tärkeiden asioiden esille nostaminen ja solidaarinen maailmanvaihto ovat edelleen yhdistyksen keskeisiä tehtäviä, vaikka Estellen lähdön myötä lähestymistavat muuttuvatkin. Laivan omistaja Eestaas Oy käyttää kaupasta jäävät varat edelleenkin maailmanparannustoimintaan.

Polkupyöräkirpputori ja yhdistyksen toimisto löytyvät Aurinkotehtaalta, osoitteesta Kirkkotie 6-10, Ekotorin alapihalta. Yhdistyksen toimintaan voi edelleen tulla mukaan, ja hyviä maailmanparannushankkeita voi tukea ostamalla kunnostetun polkupyörän.

Lehdistötilaisuus järjestetään s/v Estellellä 4.4.2012 klo 11. Estelle on Turussa vanhalla paikallaan Aurajoessa, noin kohdalla Läntinen Rantakatu 69.