perjantai 20. marraskuuta 2009

Nykyaikaiset joulumarkkinat 28.-29.11. ja Café Caracol

Uusi Tuuli on mukana Ekoaitan ja Aura Street Marketin nykyaikaisilla joulumarkkinoilla nuorten taide- ja toimintatalo Vimmassa lauantaina ja sunnuntaina 28.-29.11. klo 11-17. Tapahtumassa Uusi Tuuli keksittyy uuden solidaarisuuskahvi Café Caracolin myyntiin ja esittelyyn. Esillä myös muita Estellen tukituotteita sekä reilun kaupan käsitöitä eri puolilta maailmaa.

Uusi Tuuli kaipaa myyntipöydälleen vielä vapaaehtoisia myyjiä suoriutuaksemme molemmista päivistä kunnialla. Joten jos olet kiinnostunut Uuden Tuulen toiminnasta ja siihen osallistumisesta niin nyt siihen on jälleen hyvä mahdollisuus.

Vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua sähköpostilla:
mikkosiipola@estelle.fi
tai puhelimella
0505642352

---

Café Caracol: Solidaarisuuskahvia Etelä-Meksikon Chiapasista

Café Caracol -kahviin käytettävät pavut ostetaan meksikolaiseen zapatistikapinaliikkeeseen kuuluvien pienviljelijöiden osuuskunnilta. Zapatistien kansallisen vapautusarmeijan (EZLN) jäsenistö tulee suurimmalta osin Chiapasin osavaltion alkuperäiskansayhteisöistä. EZLN on ollut avoimessa vastarinnassa Meksikon valtiota vastaan vuodesta 1994. Aseellisen konfliktin laannuttua antikapitalististinen ja uusliberalismia vastustava liike on rakentanut alueilleen itsehallinnollista, ruohonjuuritason osallistavaan demokratiaan perustuvaa yhteiskuntaa. Zapatistit ovat tehneet myös lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä poliittisia aloitteita vahvistaakseen alkuperäiskansojen asemaa sekä vaatien demokratiaa, vapautta ja oikeudenmukaisuutta kaikille.

Zapatistiliikkeeseen kuuluvat kahvinviljelijät ovat järjestäytyneet osuuskunniksi, joiden kahvia myydään Meksikossa ja ympäri maailmaa. Suomeen tuodut pavut ovat peräisin Yachil Xojobal Chu'lchan ("Uusi valo taivaalla" tzeltalin kielellä) -nimiseltä osuuskunnalta Chiapasin ylänköalueilta. Kahvi on luonnonmukaisesti viljeltyä ja vaikka sillä ei ole luomu- eikä reilun kaupan merkkiä, on siitä maksettu enemmän kuin reilun kaupan luomukahvin minimihinta edellyttää.

Café Caracol on paahdettu ja pakattu Tampereen kehitysmaakauppayhdistyksen paahtimossa. Paahto on keskitummaa ja kahvia on saatavilla suodatinjauhatuksena.

Lisätietoja: www.cafecaracol.org.