perjantai 29. toukokuuta 2009

Purjehdusaikataulut

HUOM! Ajantasalla olevat purjehdusaikataulut löytyvät Estellen kotisivuilta: www.estelle.fi/kiertue-2009. Vanhoihin blogiteksteihin (kuten tähän) niitä ei päivitetä.VAPAAEHTOISEKSI S/V ESTELLELLE 2009!

Purjelaiva Estelle hakee kesän kiertueelle vapaaehtoisia purjehdusoppilaita ja kokkeja. Purjehdusoppilaan pesti sisältää purjehduksen lisäksi satamissa tehtävää laivan kunnostus- sekä kampanja- ja kahvilatyötä. Myös kokkipestit jatkuvat satamissa.

--> Talkoo- ja purjehduskalenteri


Kiertue 2009

Kesän aikana Estelle kiertää satamia Virossa, Liettuassa ja Suomessa. Kiertuesatamissa laiva on avoinna yleisölle. Satamissa vapaaehtoiset välittävät kampanjateemoja mm. reilun kaupan kahvilan, fillarityöpajan sekä muun toiminnan kuten nukketeatterin ja Meksiko-kulttuuritapahtumien avulla.

Kiertueen tarkoitus on herättää keskustelua tasa-arvoisemmista Etelän ja Pohjoisen välisistä suhteista. Keskitymme erityisesti Etelä-Meksikon alkuperäiskansojen elinoloihin. Siellä kansanliikkeet vaativat demokraattisempaa ja alkuperäiskansojen oikeuksia kunnioittavaa hallintoa.
Lisäksi tiedotamme reilusta kaupasta ja muusta solidaarisuusvaihdosta sekä siitä, kuinka niiden avulla voidaan parantaa alkuperäiskansojen elinoloja.

Kiertueen aikana järjestetään myös varsinaisia purjehduskoulutuksia.


Kiertueen aikataulu:

Estelle kampanjakiertue 2009


Legi Matka Päivämäärä

I Turku-Tallinna 22.06.-29.06.

II Tallinna-Hiiunmaa-Velkua 28.06.-11.07.

III Velkua-Maarianhamina-Turku 10.07.-24.07.

IV Turku-Klaipeda 24.07.-02.08.

V Klaipeda-Hanko 01.08.-08.08.

VI Hanko-Vaasa 07.08.-20.08.

VII Vaasa-Raahe-Oulu 19.08.-31.08.

VIII Oulu-Karsikkoniemi-Kemi 30.08.-08.09.

IX Kemi-Turku 07.09.-24.09.

Yhteensä 22.06.-24.09.


Voit hakea myös useampaan legiin. Mitä pidemmäksi aikaa voit sitoutua, sitä todennäkoisempää valintasi on. Alkukesän legeille hakeneet haastatellaan/perehdytetään mahdollisuuksien mukaan työhön etukäteen Uusi Tuuli ry:n toimistolla Aurinkotehtaalla Turussa, osoitteessa Kirkkotie 6-10, 20540 Turku, p. 02-233 93 13.


Laivalle saapuva pesti joutuu todennäköisesti yöpymään ensimmäisen yön ruumassa, joten makuupussin mukaan ottaminen on suositeltavaa. Peittoja ja lakanoita löytyy toki kaikille.Tehtävät laivalla ja satamissa


Merellä tehtäviisi kuuluu purjehdusoppilaan työt eli laivan liikuttaminen sekä ylläpito. Työ tehdään kuuden tunnin vahdeissa. Laivaa purjehditaan myös öisin. Purjehdusoppilaat tullaan opastamaan purjehdus- ja huoltotehtäviin. Laivan toimintoihin perehtyminen onnistuu parhaiten osallistumalla laivan töihin ennen kiertuetta. Suosittelemmekin aloittelijoille osallistumista talkoisiin laivalla kesäkuun aikana (talkooaikataulut löytyvät Estellen weppisivuilta).

Kampanja- ja kahvilatyöhön satamissa kuuluvat kiertueen kampanjan tiedotustyö, näyttelyn pystyttäminen ja purkaminen, avoimien ovien ja kahvilan pito, avustaminen päivä- ja yövahdeissa sekä laivan kunnostustyöt. (Satamiin voi tulla kampanjoimaan vaikka ei purjehtimaan pääsisikään.)

Kokin tehtävät

Kokin toimenkuvaan merellä kuuluu aamiaisen, lounaan, päiväkahvin, päivällisen sekä yöpalan valmistaminen n. 15-17 henkiselle miehistölle. Kokin tulee tehdä jokaiselle lounaalle sekä päivälliselle liha- ja vegaaniruoka. Kokki voi pyytää avukseen apukokkia. Satamissa kokki vastaa päivittäin aamiaisesta (tai siitä, että joku tekee) ja yhdestä lämpimästä ateriasta sekä ruoan inventaariosta, hankinnasta, varastoinnista ja ruokabudjetissa pysymisestä. Laivalla on ns. kokki-abc, joka perehdyttää keittiötyöhön laivalla.

Ilmoittautuminen

Osallistujilta peritään 20 € suuruinen ilmoittautumismaksu. Maksun voi suorittaa halutessaan etukäteen talkootöillä. Muuta maksua ei tarvitse laivalla olemisestaan maksaa. Vapaaehtoisille ei myöskään makseta palkkaa, mutta laiva takaa heille ylläpidon. Ilmoittautumismaksu maksetaan etukäteen kaksi viikkoa ennen pestin alkua Uusi Tuuli ry:n tilille: Liedon Säästöpankki 430922-2132662. Saapuessasi näytä kuitti maksusta laivaisännälle/emännälle.

Ilmoittautuminen on sitova.

Ulkomaalaiset tarvitsevat laivalla työskentelyn ajalle oman vakuutuksen. Laivan tapaturmavakuutus kattaa ainoastaan suomalaiset purjehdusoppilaat.

Hakemukset voi lähettää osoitteeseen: rekry@estelle.fi

Tätä viestiä saa levittää eteenpäin!